Wat is WordPress?

WordPress is een content management systeem (CMS) waarmee je websites, blogs en webshops kunt bouwen en onderhouden. Met WordPress kun je eenvoudig pagina's aanmaken (met tekst, afbeeldingen en video's) en publiceren, nieuwe functionaliteiten (plugins zoals een contactformulier) aan je site toevoegen en je kan vrij eenvoudig het hele design van de website aanpassen. Je hebt alleen een hostingpakket en domeinnaam nodig.

De afgelopen 10 jaar hebben duizenden mensen over de hele wereld meegeholpen om dit gratis en open source weblog programma om te toveren tot een volledig en zeer krachtig Content Management Systeem (CMS). WordPress is uitgegroeid tot een betrouwbare basis voor elk soort project, van eenvoudige websites en weblogs tot media platformen en stabiele e-commerce sites met duizenden pagina's.


Met WordPress kun je bijna alles

Je kan direct beginnen met bloggen. Wil je een zakelijke website, met homepage? Voor elk beroep zijn er duizenden speciale thema's te vinden met functies die interessant zijn voor dat beroep. Voeg wat webshopfuncties toe (een plugin genaamd WooCommerce) en je hebt een WordPress webshop. Combineer een leermodule met een webshopfunctie en je kan een online cursus aanbieden. Maar deze functionaliteit kan je ook los doormiddel van plugins installeren. Je kan hierdoor elk thema aanpassen, zodat het doet wat jij wil dat het thema doet.


Blijven verbeteren

Zo ontwikkelt WordPress zich sneller dan andere CMS'en. Simpelweg omdat meer mensen werken aan verbeteringen (in design, veiligheid en functionaliteit).

Bijna elke webdesigner en programmeur gebruikt WordPress. Dit betekent dat het aantal beschikbare designs voor jouw website, blog of webshop enorm is. Verder is er voor bijna elke denkbare functionaliteit een software toevoeging (plugins) voor WordPress te vinden.

WordPress developer nodig?

Contact informatie 

Serff Webdevelopment
Benedeneind NZ 342
3405 CB Benschop 

+31(0)6 12 39 21 52
info@serff.nl 

KvK: 51584263
BTW: NL175884730B01